srijeda, 22. svibnja 2013.

01.06.2013. VVhile & Droid @ Tunel

Tunel i novoosnovani PUK predstavljaju:


VVhile (Beograd)
http://www.vvhile.net/
https://www.facebook.com/VVHILED
http://vvvhile.bandcamp.com/


Droid (Rijeka)
https://www.facebook.com/droidbend
http://droid-rijeka.bandcamp.com/ 

VVHILE je relativno mlad bend kojeg su sredinom 2011. godine u Beogradu oformili stari lisci beogradske underground scene: Andrija Spičanović (gitara/vokal) i Stevan Ćirović (bubnjevi/vokal). Onima koji prate srpsku alternativnu scenu ovaj dvojac zasigurno je poznat iz Jaibo!, Let's Grow, 36 Daggers, Cut Self Not i Tough Guys of America. S VVhile su si udovoljili dugogodišnju želju da oforme indie-rock bend.

Uz veliki utjecaj The Wipers, Mission of Burma, Black Flag i My Bloody Valentine, na zanimljiv način kombiniraju energiju punk rocka 80-ih, psihodeliju i repetitivnost krautrocka 70-ih, te shoegaze mentalitet 90-ih, čime ih je zaista teško svrstati u samo jedan žanr. Da baš moramo birati, rekli bi noise-pop!

Njihov debitantski EP 'VVhile is Vanity' izašao je kao 7'' ploča za tri izdavačke kuće: makedonski Napravi zaedno, njemački Twintoe Records i njihov vlastiti Jazz Chairs, a uskoro će izaći i za američki Dirtcult Records.
Cijeli EP moguće je preslušati (i besplatno skinuti) na njihovoj bandcamp stranici: http://vvvhile.bandcamp.com/


"Below the feedback of the guitar and the distorting vocal effects are delightful melodies and hooks that emerge the closer you listen, and it’s a satisfying experience to hear something new and exciting each time you press play." This is fake DIY, September issue
* http://www.thisisfakediy.co.uk/magazine/read/september-2012/

"A drum and guitar duo that write crashing noisy rock, their EP VVhile is Vanity is the sort of stuff that is meant to be guzzled like a six-pack of beer while thrashing and destroying a motel, because you are young goddamn it." Chartattack
* http://www.chartattack.com/listen/2012/08/03/vvhile-vvhile-is-vanity/

"VVHILE completely caught me by surprise, coming in from out of seemingly nowhere, but I am more than happy with that. Vanity is fully formed as a band can be coming out of the gate, and one of the best EPs I have heard all year." The Creative Intersection
* http://thecreativeintersection.blogspot.com/2012/08/vvhile-vanity-ep.html

"Važno je da su Vvhile bend koji točno zna što hoće, radi to kako treba i sada ostaje samo za pitanje je li ovo kratkotrajniji projekt ili pak bend od kojeg u budućnosti možemo očekivati i daljnje radove. Jer, koliko god ja hvalio "Vvhile Is Vanity", ovo je ipak tek naznaka nečega što bi ovaj bend u budućnosti mogao raditi. I lijepo bi ih bilo vidjeti negdje na koncertu. Baš lijepo." Pot lista
* http://www.potlista.com/recenzije/813-vvhile/2332-vvhile-vvhile-is-vanity.htmlDROID je electropopindierock bend iz Rijeke. Međubendovska druženja bivših članova Gimpa i Ishiatza rezultirala su nastankom novog benda krajem 2009. Moćan ženski vokal i disko ritam sekcija postavili su temelje sadašnjeg zvuka obogaćenog synth-pop dionicama. Početkom 2012. izbacuju svoj prvi demo sniman i produciran u studiju GIS kod Mateja Zeca, producenta i člana bendova Morso i Let 3. Trenutno rade na novom EP-u, a prvi EP je moguće preslušati (i skinuti) na: http://droid-rijeka.bandcamp.com/Prije i nakon koncerta glazbu će birati čuvari Svetog indie grala – Indi i Zded.
https://www.facebook.com/indi.i.zded

indie-rock / post-rock / emo-rock / math-rock / punk-rock / screamo-rock / hardcore-rock / noise-rock / touch&go-rock / papuče-rockStart u 22 h.
Ulaz je besplatan, ali gosti iz Beograda, VVhile, sviraju "na šešir".

Oni koji su bili na nekoj od Akustika prije znaju o čemu je riječ, a za one koji ne znaju evo ukratko:

"ŠEŠIR - oživljavanje stare isprobane forme nagrađivanja izvođača nakon svirke, a ne prije.
To je standard koji se koristi u renomiranim klubovima u New Yorku, Berlinu itd. Namijenjeno je kvalitetnim izvođačima koji nisu poznati lokalnoj publici i ne garantiraju prodaju ulaznica.
Tim konceptom su svi u plusu jer s jedne strane izvođač, ako zasluži, dobije i više od onoga što bi dobio od ulaznica. S druge strane ne odbija goste kluba koji su došli popiti piće, a da nisu zainteresirani za izvedbu, ali ipak imaju i priliku čuti nastup i nagraditi ga ako im se svidi."

Nema komentara:

Objavi komentar