srijeda, 13. studenoga 2013.

29.11.2013. Joan of Arc @ Tunel

PETAK, 29.11.2013.
Tunel, Rijeka (Školjić 12)

PUK predstavlja:


JOAN OF ARC
(Chicago, USA)
indie/math rock

http://www.joanofarcband.com/
https://www.facebook.com/joanfrc
http://joanofarc.bandcamp.com/


U posjetu nam stiže jedan od najutjecajnijih sastava sa indie/math-rock/emo scene. TTNG (This Town Needs Guns) ih navode kao glavne uzore, a uvelike su utjecali na široku paletu sličnih sastava, od Minus The Bear do Foals.

YouTube:
A Tell-Tale Penis [Music Video]
http://www.youtube.com/watch?v=MBnK6yA7KKY
Love Life [Live]
http://www.youtube.com/watch?v=ZNdftgIl8lY
Everyone Is My Friend [Live]
http://www.youtube.com/watch?v=7TnnXanCmzo


Joan of Arc su nastali sredinom 1990-ih nakon raspada kratkotrajnih, ali danas kultnih Cap'n Jazz. Vokal Tim Kinsella odlučio je oformiti novi sastav, a pridružili su mu se Sam Zurick i Mike Kinsella (Timov brat koji je kasnije oformio American Football i Owen), s kojima je već svirao u Cap'n Jazz, te Jeremy Boyle i Erik Bocek. Prvi koncert odsvirali su 1996. godine, a iduće godine im izlazi prvi album za nezavisnu etiketu Jade Tree Records (Jets To Brazil, Alkaline Trio, Texas Is The Reason…).

Biografija Joan of Arc jednako je konfuzna poput njihove glazbe, ili pak naziva albuma (npr. album »Live in Chicago, 1999« nije snimka koncerta, već studijski album). Premda u suštini indie/math rock, neki albumi su im više eksperimentalni sa višeslojnim gitarama i pjesmama koje traju do 20 minuta, dok su neki minimalistički i odišu melodijom i jednostavnošću. Kroz sastav je prošlo mnogo članova, ali Tim Kinsella je uvijek bio jedina konstanta. On je, uz Joan of Arc, istovremeno pjevao i svirao i u drugim sastavima s praktički istim članovima, poput Make Believe, Owls i Friend/Enemy.
Posljednjih par godina se postava ustalila, tako da uz Tima (vokal/gitara), Joan of Arc danas čine Bobby Burg (bas gitara) i Theo Katsaounis (bubnjevi).

Najnoviji album, »Testimonium Songs«, nastao je kao dio projekta s eksperimentalnim kazalištem »Every House Has A Door«. Godinu prije su snimili soundtrack za Dreyerov nijemi film »Stradanje Ivane Orleanske«, a 2011. su snimili studijski album »Life Like« kod legendarnog Stevea Albinija (Nirvana, Pixies, The Jesus Lizard, Shellac...). Od 2004. godine albume im izdaje Polyvinyl Records (Japandroids, Deerhoof, Of Montreal, Xiu Xiu…).

Nakon nebrojeno mnogo izdanih abuma i svjetskih turneja, po prvi puta nam dolaze u Rijeku. Koncert u Tunelu biti će u sklopu najnovije europske turneje na kojoj će im se pridružiti glazbenica i umjetnica Melina Ausikaitis, s kojom su surađivali na svojem posljednjem studijskom albumu.★ Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 25 kuna će od 11.11. biti moguće kupiti u Tunelu (Školjić 12, Rijeka). Na dan koncerta, na ulazu, cijena ulaznice iznositi će 40 kuna. ★


Facebook: https://www.facebook.com/events/211179532386269/

Last.fm: http://www.last.fm/event/3714421+Joan+of+Arc+at+Tunel+on+29+November+2013

Nema komentara:

Objavi komentar