subota, 5. listopada 2013.

02.11.2013. El Ten Eleven @ Tunel

SUBOTA, 02.11.2013.
Tunel, Rijeka (Školjić 12)

PUK predstavlja:


EL TEN ELEVEN
(Los Angeles, USA)
post-rock/experimental/ambient


Nakon više od 10 godina postojanja i pet objavljenih albuma, ovaj američki post-rock duo konačno dolazi s ove strane Atlantskog oceana.

http://www.elteneleven.com/
https://www.facebook.com/elteneleven
https://twitter.com/ElTenEleven


Glazbu koju El Ten Eleven stvaraju mogli bismo opisati kao post-rock s velikom dozom slojevite repetitivnosti. Sastavi poput God Is An Astronaut, Explosions In The Sky, 65daysofstatic i Caspian nameću se kao očite usporedbe, ali El Ten Eleven su uspjeli stvoriti svoj vlastiti prepoznatljiv zvuk i time se izdići iz mase sastava koji svi zvuče jedan nalik drugome.

Basist/gitarist Kristian Dunn i bubnjar Tim Fogarty su El Ten Eleven osnovali 2002. godine. Osim što su do sada izdali pet studijskih i jedan remix album (na kojem su njihove pjesme reinterpretirali Odd Nosdam, Max Tundra, Com Truise, Slow Magic i drugi), njihova glazba se često može čuti i na malim ekranima. Njihove pjesme bile su korištene na dodjeli MTV Video Music Awards i u seriji CSI: Miami, a autori su i glazbe za nagrađivanu trilogiju dokumentarnih filmova o dizajnu Garyja Hustwita: »Helvetica«, »Objectified« i »Urbanized«.

Samo ove godine su odsvirali četiri velike američke turneje: dvije klupske sa Slow Magic, NUDE POP i Eliot Lipp, dvoransku s Bonobo, a nedavno su završili turneju na kojoj ih je Peter Hook (New Order, Joy Dovision) pozvao da mu se pridruže u sviranju legendarnih New Order albuma: »Movement« i »Power, Corruption & Lies«.
Ovaj nastup u Rijeci biti će u sklopu njihove prve europske turneje, u sklopu koje će ih put odvesti od Londona do Atene, preko Amsterdama, Pariza, Beča i Rijeke, sve do Moskve i Kijeva.


★ Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 40 kuna moguće je kupiti u Tunelu (Školjić 12, Rijeka). Na dan koncerta, na ulazu, cijena ulaznice iznositi će 60 kuna. ★


Facebook: https://www.facebook.com/events/1416840158531277/

Last.fm: http://www.last.fm/event/3687252+El+Ten+Eleven+at+Tunel+on+2+November+2013

Nema komentara:

Objavi komentar