petak, 25. listopada 2013.

Akustika i PUK predstavljaju: Matt Epp u Tunelu

AKUSTIKA @ Tunel, Rijeka

PUK i AKUSTIKA predstavljaju:

★ MATT EPP ★
(Winnipeg, Kanada)

UTORAK, 05.11.2013.
Tunel, Rijeka (Školjić 12)

http://www.mattepp.com/
http://www.facebook.com/matteppmusic
http://twitter.com/mattepplife


Započeli smo s novim izdanjem Akustike, i ponovno gostujemo na dragoj nam pozornici riječkog kluba Tunel. Tjedan dana nakon zagrebačkog otvorenja nove sezone Akusticiranja, stižemo i u Rijeku!

Priča je ista, i u novoj, četvrtoj po redu sezoni Akusticiranja, utorak pretvaramo u akustični dan i u jednostavnoj akustičnoj formi vam predstavljamo raznolika i zanimljiva glazbena imena. Sezonu Akustike u Tunelu započinjemo s prekooceanskim gostom - kanadskim folk-rock glazbenikom Mattom Eppom, koji će s nama akusticirati 5. studenog!


Matt Epp je nepobitno jedan od najneobičnijih umjetnika koje je Kanada iznjedrila u posljednjoj dekadi. Rođen je u Winnipegu (premda trenutno živi u Torontu), hladnom gradu kojega smo imali prilike upoznati u filmu My Winnipeg (Motovun Film Festival, Indi i Zded kinoklub). Grad je to u kojem temperature zimi dosežu do −40°C, a snijeg se zna zadržati i do pola godine.
Ovog karizmatičnog folk rock poetu i svjetskog putnika to nije omelo u nastojanju da hrabro na sebe preuzme dio bogate kanadske kantatorske tradicije, te intimnim akustičnim, ali i sirovim energičnim nastupima sa svojim bendom The Amorian Assembly oduševljava svoje slušatelje.
U Tunelu će nam prirediti jedan intiman akustični koncert na kojem će mu se pridružiti basist Joel Couture (The Amorian Assembly), tako da će nastupiti kao Matt Epp duo.

Surađivao je sa mnogim imenima s folk rock scene, a samo neka od njih su Eliza Gilkyson, Bahamas (Afie Jurvanen), Rose Cousins, Jesse DeNatale, Serena Ryder, Lori Meyers i Amelia Curran. Mattov najnoviji album producirao je Jamie Candiloro (Ryan Adams, R.E.M.). Zanimljivost je da je album snimljen uz pomoć donacija njegovih vjernih fanova, koji su sakupili $20 000, te je album djelomično snimljen u studiju kod planinskog lanca Las Alpujarras u Andaluziji, a djelomično u Los Angelesu.

Neil Young, Ron Sexsmith, Bob Dylan, Sam Cooke, Ryan Adams, Jonathan Richman i Glen Hansard su samo neki od glazbenika s kojima možemo usporediti Matta, a ukoliko vam ta imena zvuče barem imalo zanimljivo, definitivno biste trebali doći pogledati nastup Matta Eppa.


"...the main thing is that Matt Epp is simply one of the best of a generation of fine songwriters emerging in this country over the last decade or so, and carrying forward the torch of Canadian songwriting that goes back to Lightfoot, Mitchell, Young, Cohen and Cockburn. It’s what we’re really good at."
Gary Cristall, Vancouver Folk Music Festival

TUNEL klub:http://www.facebook.com/tunel.klub
http://www.last.fm/user/tunelklub
https://twitter.com/TunelKlub

AKUSTIKA na mreži:
http://www.muzika.hr/rubrika/42/akustika.aspx
http://www.facebook.com/akustikasession
http://twitter.com/akustikasession
http://www.facebook.com/RockmarkZg

AKUSTIKA @ Tunel, Rijeka
Koga smo ugostili: The Ant, Luka Belani, LOTUS, Queen of Sabe, Skaut, Sara Renar, Zvonimir Varga (glazba), The Rock Flock, Franz Nicolay, Ivan Škrabe, Nick Parker, Nellcote, Big Strip Gorila i Onli-Tu

Start u 21.30h
Ulaz je besplatan, a Matt Epp svira "na šešir".

Oni koji su bili na nekoj od Akustika prije znaju o čemu je riječ, a za one koji ne znaju evo ukratko:

"ŠEŠIR - Oživljavanje stare isprobane forme nagrađivanja izvođača nakon svirke, a ne prije.
To je standard koji se koristi i renomiranim klubovima u New Yorku, Berlinu itd. Namijenjeno je kvalitenim izvođačima koji nisu poznati lokalnoj publici i ne garantiraju prodaju ulaznica.
Tim konceptom su svi u plusu jer s jedne strane izvođač, ako zasluži, dobije i više od onoga što bi dobio od ulaznica. S druge strane ne odbija goste kluba koji su došli popiti piće, a da nisu zainteresirani za izvedbu, ali ipak imaju i priliku čuti nastup i nagraditi ga ako im se svidi."

Nema komentara:

Objavi komentar