petak, 14. veljače 2014.

Tera Melos intervju povodom nedjeljnog koncerta u Tunelu

John (Tera Melos): "Ne znam ni jedan hrvatski bend, ali sam fan glumca Zlatka Burića"

Američki eksperimentalni indie/math rock bend Tera Melos ponovno dolazi u Hrvatsku, ovaj put u riječki Tunel, 16. veljače.

Trojac iz Sacramenta nastupao je u Zagrebu na Žedno uho festivalu 2012., a u skopu ove turneje odabrali su Rijeku, gdje će promovirati novi album "X'ed Out", pa smo povodom toga napravili email-intervju s bubnjarom Johnom Clardyem.

Možeš li nam se predstaviti malo, što radite osim benda?
Muzika je glavna stvar za sve nas, radimo još neke stvari sa strane, ali ne previše.

Kako bi opisao vašu muziku?
Čudna, eksperimentalna muzika, ukorijenjena u punku, s naglaskom na evoluciju.

Kako izgleda vaš nastup uživo?
Kaotično, intenzivno i zabavno.

Vaš novi album "X’ed Out"...
To je korak naprijed za nas, još uvijek koristi tehničke stvari kao neuobičajen tempo, neobične strukture pjesama, ali naglasak na melodiji puno je veći nego prije. Pisanje albuma došlo je jako brzo i svi smo jako zadovoljni kako je ispao.

Dolazite ponovo u Hrvatsku. Kako vam je bilo prvi put, koja su vam iskustva iz Zagreba?
Naše iskustvo u Hrvatskoj prošli put bilo je odlično, osim ponekih nevolja na granici, ali naravno, ne možeš dopustiti državnoj policiji da ti diktira mišljenje o tome. Koncert u Zagrebu bio je jako zabavan, odličan promotor i gomila ljudi dobro su se pobrinuli za nas.

Što očekuješ od Rijeke?
Teško je imati očekivanja od grada u kojem nikad nisi bio, priznajem da ne znam puno o Rijeci, ali čuo sam da je hrvatska obala jako lijepa, a i uvijek je uzbudljivo posjetiti nova mjesta.

Jesi li ikad slušao neki hrvatski bend?
Ne znam ni jedan hrvatski bend, ali sam fan hrvatskog glumca Zlatka Burića.

Gdje vam je bila najbolja svirka?
Teško je izabrati samo jedno mjesto, ali recimo u zadnjih par godina Philadelphia, Tokyo i Budejovice u Českoj.

Koji su vam najjači muzički utjecaji?
Svi imamo jako različite ukuse, ali i puno preklapanja isto tako. Neki bendovi koje sva trojica volimo su Weezer, The Pixies i Sonic Youth.

Koje bendove slušaš ovih dana?
Jako volim Blonde Redhead, konzistentno su evoluirali i napravili sjajnu muziku, njihov bubnjar mi je jedan od najdražih. Uživam u albumu The Run the Jewelsa, istoimenog rep dvojca, koji je izašao prošle godine, super je rep.

Koje su situacije s turneja vrijedne spomena?
Teško je odabrati samo jednu, bili smo dovoljno sretni da smo imali jako puno zanimljivih i uspješnih turneja. Naša prva europska turneja u ljeto 2012. bila je jedna od luđih jer smo odradili 59 nastupa u 60 dana, s jednog kraja Europe do drugog Europe i sve između u blizini. Gotovo sve to bilo je novo za nas i bilo je nestvarno biti na cesti tako dugo i u novoj zemlji gotovo svake večeri. Ali ono što obara s nogu je što vidiš ljude s drugog kraja svijeta koji znaju tko si i brinu se oko benda.

Koji su vam daljni planovi?
Još nemamo nikakvih dogovorenih svirki poslije veljače, ali više nego rado počet ćemo raditi na novom albumu.


Ivana Kapetanović
Muzika.hr
10.02.2014.

Nema komentara:

Objavi komentar