ponedjeljak, 8. rujna 2014.

Britanski melankolici Fear Of Men stižu u Rijeku

PONEDJELJAK, 13.10.2014.
Život, Rijeka (Ružićeva 2)


Pitchfork, NME i Rolling Stone samo su neki od relevantnih glazbenih medija koji unazad par mjeseci oduševljeno hvale Fear Of Men i njihovo debitantsko ostvarenje ‘Loom’, na kojemu nam ovi momci i djevojke iz Brightona donose prekrasan sanjivi zvuk u najboljoj maniri The Cure, Slowdive i Warpaint. Koncert godine za sve melankolike!


★ FEAR OF MEN ★
(Brighton, UK)
indie/dream pop/shoegaze

http://www.fearofmen.co.uk/
http://fearofmen.bandcamp.com/
http://soundcloud.com/fearofmen
http://fearofmen.tumblr.com/
http://twitter.com/fearofmen
https://www.facebook.com/fearofmen

YouTube:

Descent (Official video)
[ https://www.youtube.com/watch?v=mRq_RMJsp28 ]
Seer (Official video)
[ https://www.youtube.com/watch?v=IAcMJPnYoMQ ]

Green Sea (live @ Bowlegs)
[ https://www.youtube.com/watch?v=_Q_VA5j4Eyw ]
Luna (live @ KEXP)
[ https://www.youtube.com/watch?v=AoT19eTXaYc ]



Rijetko koji sastav se može pohvaliti da je nastao po scenariju kakvoga se niti Woody Allen ne bi posramio. Daniel Favley i Jessica Weiss upoznali su se 2011. godine na njenoj izložbi, kada je Favleya zaintrigirala ambijentalna glazba njenih eksperimentalnih filmova. Dvoje studenata umjetnosti je nakon spoznaje o zajedničkom glazbenom ukusu odlučilo osnovati bend i nazvati ga Fear Of Men, što je, kada se u obzir uzmu teme otuđenja, usamljenosti i anksioznosti kojima se bave u svojim pjesmama, moglo biti jedino pravo ime za bend.

Uslijedilo je nekoliko demo izdanja zahvaljujući kojima su ih 2013. godine primijetili ljudi iz Kanine Records (Grizzly Bear, Chairlift, Braids…) i odlučili im izdati kompilaciju tih ranih pjesama pod nazivom ‘Early Fragments’, koju je britanski magazin NME kasnije svrstao na popis 15 najboljih EP-ova godine. Nije dugo trebalo da snime svoj debitantski album tako da je sredinom travnja ove godine svjetlost dana ugledao ‘Loom’, koji je odmah po izlasku oduševio kako kritičare tako i publiku. Oduševili su i The Pains of Being Pure at Heart koji su ih odmah poveli na američku i europsku turneju, a kako im to nije bilo dovoljno, Jessici Weiss su ponudili mjesto i u svome sastavu.

Premda se na prvo slušanje može činiti nježnom, sanjivom i jednostavnom, glazba koju stvaraju Fear Of Men nastala je pod zajedničkim utjecajem pisanja Anais Nin, filmova Rainera Wernera Fassbindera, te hladnih atmosfera sastava poput The Chills i Broadcast. Uspoređuju ih s The Smiths, The Cranberries i My Bloody Valentine, ali Fear Of Men je zaista poseban sastav čija vanjština donosi melankoličan indie pop zvuk, dok u unutrašnjost, kroz prikladne ponavljajuće liričke teme o vodi, jednostavno treba zaroniti.


★ Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 40 kuna moguće je kupiti u Dallas Music Shopu (Splitska 2/a, Rijeka). Na dan koncerta, na ulazu, cijena ulaznice iznositi će 60 kuna. ★

Nema komentara:

Objavi komentar