ponedjeljak, 8. rujna 2014.

Otvaranje PUKPUK Festivala i nove koncertne sezone uz slovačke synth pop matematičare

SUBOTA, 13.09.2014.
Život, Rijeka (Ružićeva 2)

Novu sezonu koncerata, odnosno PUKPUK festival, otvoriti će Nvmeri (ex-The Uniques), slovački sastav čija glazba spaja matematičke udarce i zarazne melodije s iznovrsnošću pop glazbe sedamdesetih i osamdesetih. Jednostavnije rečeno, ovo je moderan synth pop nastao pod nostalgičnim utjecajem prošlih vremena.




★ NVMERI ★
(Bratislava / Košice, Slovačka)
indie/synth/prog-pop

http://nvmeri.com/
http://music.nvmeri.com/
http://twitter.com/NVMERI
https://www.facebook.com/Nvmeri


YouTube:
Dungeon (Official video)
[ https://www.youtube.com/watch?v=Xtpe-8VAV4Q ]
Hudobné úlety: NVMERI (kratki film o sastavu)
[ https://www.youtube.com/watch?v=TwdUKDVDGYM ]
Hardwired (Live)
[ https://www.youtube.com/watch?v=9og7kadVNo0 ]
Live @ Grape 2011
[ https://www.youtube.com/watch?v=sF1t5d2H3Z8 ]



Nvmeri je relativno novo ime na slovačkoj indie sceni, ali razlog tome leži u nesvakidašnjoj odluci članova sastava da 2013. godine ime tada već renomiranog sastava The Uniques ostave iza sebe. The Uniques su nastali 2007. godine i mogu se pohvaliti s nekoliko singlova koji su poharali slovačke i češke top ljestvice, a uživo su nastupali i na nizozemskom Eurosonic festivalu, te austrijskom Waves festivalu, što je pothvat s kojim se može pohvaliti malo sastava s područja istočno od nekadašnje Željezne zavjese. Iza sebe imaju album “From The Dusk” kojega su kritičari Radio_FM-a 2010. proglasili alternativnim albumom godine, a 2013. godine mijenjaju ime u Nvmeri i izdaju novi album. Njihovu glazbu karakteriziraju harmonije osamdesetih, snažan ritam sedamdesetih, karakteristične vokalne melodije šezdesetih i sirovi electro synthovi 21. stoljeća.
Nvmeri su Pišta Kráľovič, Palo Javorník i Miro Tuchyňa.


★ Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 20 kuna moguće je kupiti u Dallas Music Shopu (Splitska 2/a, Rijeka). Na dan koncerta, na ulazu, cijena ulaznice iznositi će 30 kuna. ★

Nema komentara:

Objavi komentar