utorak, 5. svibnja 2015.

PUK za drugi rođendan časte s koncertom Matta Eppa


SRIJEDA, 06.05.2015.
Tunel, Rijeka (Školjić 12)
Upad: FREE!

Matt Epp je ime koje je riječka publika imala prilike prvi put upoznati u studenom 2013. godine, kada je ovaj Kanađanin premijerno posjetio Hrvatsku, te u Tunelu održao akustični koncert za pamćenje. Oduševljen prošlim koncertom, ovaj karizmatični folk rock poeta se u srijedu, 6. svibnja, vraća u Tunel, kako bi sa svojim pratećim sastavom zasvirao na drugom rođendanu PUK-a, riječkih koncertnih promotora koji su u Rijeku doveli Tera Melos, El Ten Eleven, TTNG, Joan of Arc, Fear of Men i mnoge druge.

Ovog karizmatičnog folk rock poetu i svjetskog putnika hladnoća rodnog Winnipega nije omela u nastojanju da hrabro na sebe preuzme dio bogate kanadske kantautorske tradicije, te intimnim akustičnim, ali i sirovim energičnim nastupima sa svojim bendom oduševljava svoje slušatelje. Za razliku od prošlog puta, ovog puta će iza sebe imati podršku cijelog sastava, uključujući Chantel Emond (French Press) na pratećim vokalima.


Matt Epp je surađivao s mnogim imenima s folk rock scene, a samo neka od njih su Eliza Gilkyson, Bahamas (Afie Jurvanen), Rose Cousins, Jesse DeNatale, Serena Ryder, Lori Meyers i Amelia Curran. Suradnja sa Serenom Ryder kulminirala je i osvajanjem nagrade Juno (kanadski Grammy), koju je Serena osvojila za najbolju kantautoricu zahvaljujući pjesmi “When You Know” s Mattovog aktualnog albuma “Learning To Lose Control”, kojega je producirao Jamie Candiloro (Ryan Adams, R.E.M.). Nadolazeći album “Ready In Time”, koji izlazi krajem lipnja, producirao je Rusty Matyas (The Sheepdogs, Imaginary Cities), a na njemu Matt svoje folk korijene dodatno obogaćuje pop rockom u maniri Paulu McCartneyja, te zvukom osamdesetih.

Neil Young, Ron Sexsmith, Bob Dylan, Sam Cooke, Ryan Adams, Jonathan Richman i Glen Hansard su samo neki od glazbenika s kojima možemo usporediti Matta, a ako vam ta imena zvuče barem imalo zanimljivo, definitivno biste trebali doći pogledati nastup Matta Eppa i pratećeg mu sastava.

Koncert započinje u 21:30, ulaz je besplatan, ali Matt svira “na šešir”. Dakle, publika je slobodna glazbenika nagraditi onoliko koliko misli da on vrijedi.

Također, na koncertu će biti moguće kupiti ulaznice za nadolazeće koncerte u sklopu PUKPUK festivala po promotivnim cijenama.

Matt Epp poveznice:

http://www.youtube.com/watch?v=VbEBDuyso-s - "Ready In Time"
http://www.youtube.com/watch?v=PuvGIwsHasA - "Put It Back" (Live in Tübingen)
https://www.youtube.com/watch?v=JLjMUMM9NEc - "Learning To Lose Control" (acoustic)

http://www.mattepp.com
http://www.facebook.com/matteppmusic
http://twitter.com/mattepplife

1 komentar: