četvrtak, 15. listopada 2015.

Otvaranje nove riječke PUKPUK koncertne sezone

Jesen je pokucala na vrata, a PUKPUK se lagano budi iz ljetnog sna. Početak nove sezone koncerata karakterizirat će povezanost i suradnja s tri prostora oko Rječine koji zatvaraju Školjićki trokut. Koncerti će se održavati na tri lokacije - u klubovima Život i Tunel, te u Nemo Pubu.

Već u četvrtak 22. listopada, iz grada u kojem je Miroslav Krleža bio polaznik kraljevske kadetske škole, u riječki klub Život stižu The Immigrants, jedan od brojnih indie rock sastava relativno zatvorene, ali snažne mađarske indie scene. Premda je njihova glazba uglavnom inspirirana mađarskim sastavima, možemo ih uspoređivati s The Killers, Kings of Leon i Foals. Uz njih, zasvirat će čakovečki alt rock sastav Media Stres čiju glazbu karakterizira utjecaj Muse, Placebo i Interpol.


The Immigrants su indie rock bend iz Pečuha, s povremenim prebivalištem u Beogradu. Do sada su nastupali kao predgrupa najvećim mađarskim bendovima i njihove stvari puštaju se na najslušanijim mađarskim radijima. Osim jedne regionalne turneje po Hrvatskoj, Srbiji i BiH, mogu se ponositi nastupom na ovogodišnjem Sziget festivalu gdje su dijelili pozornicu sa svjetski poznatim izvođačima kao što su Alt-J ili Skepta. Ususret novom albumu kreću na novu turneju, a u što nas žele uvjeriti poslušajte u klubu Život.

Media Stres je tročlani alternative/indie-rock bend iz Čakovca. Uz nastupe na gotovo svim demo festivalima u Hrvatskoj, svirali su još i u Srbiji na Mikser festivalu, u Budimpešti, te na Imagine France festivalu u Parizu, a tu su i nastupi na Ferragosto Jam festivalu, NUMI rock festivalu i Jailhouse festivalu u Lepoglavi. Iza sebe imaju 2 EP-a, a trenutno su u procesu snimanja trećeg koji će svjetlo dana ugledati ove jeseni. Zahvaljujući pobjedi na natječaju kojeg su organizirali HGF i zagrebački klub Hard Place, iduće godine će se sa sastavom Lord Bishop Rocks otisnuti na turneju po Velikoj Britaniji.


Ljubitelji akustičnog folk rocka na svoje će doći 10. studenog, kada će zahvaljujući suradnji s Akustikom i klubom Tunel, u Tunelu zasvirati irski kantautor Tristan Crowley, a u Nemo Pubu će 5. i 26. studenog te 17. prosinca u suradnji s riječkom electro etiketom Transponder Records biti održani electro jam sesije s riječkim izvođačima BLCNY, Arexx i Notein.

Cijena ulaznice za koncert The Immigrants i Media Stres u Životu iznosi 20 kuna, a za studente, uz predočenje X-ice, 15 kuna. Koncert počinje u 22 sata. Ulaz na koncerte u Tunelu i Nemo Pubu biti će slobodan.

The Immigrants

http://www.facebook.com/theimmigrantszenekar
http://twitter.com/Immigrantsmusic

"Smiles Around Midnight" - http://www.youtube.com/watch?v=0PgzVk0-j2E
"Full concert @ Sziget" - http://www.youtube.com/watch?v=5-QKnYXpUrc
Život
http://facebook.com/KlubZivot

Tunel
http://www.facebook.com/tunel.klub

Nemo Pub
http://www.facebook.com/NemoPub

Akustika
http://www.facebook.com/akustikasession
Nadolazeći PUKPUK koncerti:

Četvrtak - 22.10.2015. The Immigrants (HU) & Media Stres (Čk) @ Život
Četvrtak - 05.11.2015. Transponder w/ BLCNY Live! @ Nemo Pub
Utorak - 10.11.2015. Akustika w/ Tristan Crowley @ Tunel
Četvrtak - 26.11.2015. Transponder w/ Arexx Live! @ Nemo Pub
Četvrtak - 17.12.2015. Transponder w/ Notein Live! @ Nemo Pub

Nema komentara:

Objavi komentar