utorak, 18. ožujka 2014.

PUK u Tunelu slave prvi rođendan uz indie rockere Sex Jams i Mile Me Deaf

U subotu, 5. travnja, u riječkom će Tunelu rođendansku proslavu PUK-a uljepšati svirka dva ponajbolja austrijska indie sastava - Sex Jams i Mile Me Deaf.

Iza PUK-a, odnosno Prijatelja urbane kulture, skriva se prijateljstvo trojice zaljubljenika u glazbu koji su prošlog travnja, nakon angažmana na osmišljavanju programa ugaslog kluba Place, odlučili osnovati PUK kako bi nastavili s dovođenjem relevantnih i renomiranih glazbenika u Rijeku. U manje od godinu dana tako su u Rijeku doveli Tera Melos, El Ten Eleven, TTNG, Mylets, Matt Eppa i Joan of Arc, da spomenemo samo neke, a na svoj rođendanski koncert dovode dva sastava iz Beča.

Sex Jams jedan je od najvažnijih sastava bogate bečke indie scene okupljene oko Siluh Records. Uspješno balansiraju između pitkog popa i britkih noise-fuzz eskapada kakvih se ni Dinosaur Jr. ne bi posramili. Ipak, ovi Austrijanci su, ponajviše zbog ženskog vokala, zvukom najbliži Blondie i nikad prežaljenim Pretty Girls Make Graves.

Mile Me Deaf je projekt Wolfganga Möstla, ikone austrijskog noise-popa i lidera legendarnih Killed by 9V Batteries. On je od 2002. godine pa do danas skladao materijal za petnaestak albuma, međutim projekt je punim plućima zaživio tek nedavno, kada je konačno odlučio izaći iz svog dnevnog boravka i oko sebe okupiti prateći sastav. Zvukovno se nalaze između Unwound i Pink Floyd, u prostoru rezerviranom za Stephena Malkmusa i njegov Pavement, a domaća publika ih je već imala prilike premijerno čuti na prošlogodišnjem INmusic festivalu.

Koncert će početi u 22 sata, a za odabir glazbe prije i nakon zaslužni će biti Indi i Zded, te Bexx (to the Future), ujedno i članovi PUK-a.

Što se ulaznica tiče, cijena će biti rođendanski snižena, odnosno polovicu iznosa pokriva PUK. Ulaznice po cijeni od 20 kuna (popust uračunat u cijenu) moguće je kupiti u Tunelu (Školjić 12), a na dan koncerta, na ulazu, cijena će biti 30 kuna (popust uračunat u cijenu).

Također, svi vjerni posjetitelji PUK koncerata imaju besplatan upad, što dokazuju na ulazu pokazivanjem ulaznica s tri bilo koja PUK koncerata.

Sex Jams poveznice:
http://www.sexjams.net
http://www.facebook.com/sexjams
http://sexjams.bandcamp.com
http://twitter.com/SEXJAMS

Video:
Deicer - http://www.youtube.com/watch?v=WChPd9Q8Rsg
Junkyard - http://www.youtube.com/watch?v=P1VooZsQn14


Mile Me Deaf poveznice:
http://www.facebook.com/milemedeaf
http://milemedeaf.bandcamp.com
http://twitter.com/milemedeaf

VIdeo:
Troubles Caught - http://www.youtube.com/watch?v=OJ2_B0QaaNo
Brando - http://www.youtube.com/watch?v=TVejb7dSzDs


Facebook event:
http://www.facebook.com/events/277481679074995

Last.fm event:
http://www.last.fm/event/3801293+Sex+Jams,+Mile+Me+Deaf


Tunel info:

Radno vrijeme:
Pon 09-01 h
Uto / Sri 09-00 h
Čet / Pet 09-02 h
Sub 18-02 h

http://facebook.com/tunel.klub
http://twitter.com/tunelklub

Nema komentara:

Objavi komentar